december 12, 2023

Employee experience ersätter internkommunikation

Employee experience – ett spännande ord som egentligen säger allt. Det handlar om din upplevelse av jobbet, på jobbet. Men även hur du känner för jobbet när du kommer hem. I en upplevelse ryms massor som inte riktigt går att mäta: tankar, känslor, erfarenheter, åsikter, värderingar och så lite dagsform på det.

Som arbetsgivare har du en önskan att upplevelsen ska vara positiv, för alla vill vi ha engagerade människor. Ändå ligger det ofta långt ner på agendan att utvärdera om företagets strukturer verkligen är optimerade för att ge förutsättningar till en bra ”på-jobbet-upplevelse”. För när vi väl sitter där med kommunikationen är det lätt att tänka att dom där ute är mottagare, men tänker vi att alla medarbetare är en del av en upplevelse så är de ju medtagare och därmed bidragande.

På Smartsign tycker vi att det här är ett kittlande synsätt som fungerar som drivkraft i vår produktutveckling. Vi vill med våra digitala skärmar och Smartsign programvara göra det lätt att dela målbilder, inspirera varann och finnas där medarbetarna finns.

Det ska vara roligt att jobba i våra verktyg, därför fokuserar vi mycket på användarvänlighet och lust när vi tänker i nästa steg. Och vi försöker regelbundet dela inspiration med våra användare så att de ska få uppslag till kommunikation som de vill dela med sina kollegor. För oss är employee experience en sporre, som gör jobbet långt mer än att enbart leverera digitala skärmar. Vi bidrar till att människor blir mer engagerade på jobbet. Det är stort!

Detta inlägg finns också på %s.


Relaterade nyheter & artiklar