Hitta svar på vanliga frågor

Här hittar du svaren på några av de vanligaste frågor vi får.

Vanliga frågor

Hur kan man schemalägga sin information?

Spellistor kan gälla dygnet runt eller schemaläggas att visas t.ex. varje måndag 09:00–10:00. Flera spellistor kan vara giltiga samtidigt, dvs innehållet som visas alla vardagar dagtid kan utökas med tilläggsinformation som gäller enbart mellan 14:00 och 15:00 vardagar.

Vilket typ av media kan jag schemalägga?

Smartsign Display Manager stödjer en stor mängd olika typer av media. Vanliga exempel på filtyper som används är PowerPoint, film, PDF-dokument, webbsidor, bilder, Excel, RSS-flöden och Twitter.

Var lagras all data?

Molntjänsten använder Microsoft Azure, all data lagras inom Europa.

Vad händer om min skärm tappar sin internetuppkoppling?

Merparten av det media som schemalagts kommer att fortsätta sin uppspelning och köra enligt det schema som angivits. Undantag kan vara viss hårdvara eller innehåll som visas live t.ex. en direktsänd videoström.

Vem kan använda digital signage?

Smartsign Display Manager är skapat för att tillåta många olika användningssätt. Kommunikationsavdelningen, butiken, receptionen och läraren kan alla hantera innehållet på sitt sätt, du bestämmer vilka möjligheter alla har.

Hur uppdateras innehållet?

Du loggar in i Smartsign Display Manager via din webbläsare, där ser du de anslutna skärmarna. Välj en eller flera skärmar och skapa en spellista som innehåller t.ex. ett PDF-dokument och en film. Schemalägg sedan spellistan till valda veckodagar och tider, förhandsgranska din spellista och publicera den.

Hur fungerar licensmodellen för molntjänsten?

En licens gäller för en uppspelande enhet. Om du har ett upplägg med en skärm i receptionen och en på lagret behöver du två licenser. Våra olika produkter har olika regler kring antal användare – Smartsign Display Manager PRO tillåter obegränsat antal användare kostnadsfritt.

Kan jag snabbt visa akuta budskap?

Självklart – akuta budskap kan tillfälligt ersätta det ordinarie budskapet eller visas som en text över det ordinarie budskapet.

Kan jag blanda olika typer av skärmar i min lösning?

Ja. Både landskapsorienterade och porträttmonterade skärmar kan blandas i en miljö, likaså kan olika tillverkare och spelartyper hanteras i samma miljö.

Vilken typ av nätverksuppkoppling krävs?

Det går bra att använda Lan-anslutning, wifi eller mobildata för uppkoppling av skärmarna. Filer som schemalagts laddas ned av skärmarna och lagras lokalt i minnet, de belastar inte nätverket när de spelas upp lokalt.

Kan en lösning användas helt lokalt inom våra brandväggar?

Ja, det går att välja att drifta mjukvaran i er egen IT-miljö.

Kan jag använda Active Directory för inloggning?

Ja, om ni väljer en lokalt installerad servermjukvara. Kontakta oss så hjälper vi dig.