Prisbelönt digital signage-lösning hos Clas Ohlson

Clas Ohlson ökade försäljningen utan att offra butiksutrymme med prisbelönt lösning.


Clas Ohlson

Clas Ohlson är en omfattande och sedan länge känd och respekterad detaljist i det svenska retail-landskapet med över 200 butiker i 5 länder. Progressivt trots snart hundraåriga anor ligger Clas Ohlson ständigt i framkant när det gäller smarta, dynamiska lösningar för att förbättra kundupplevelsen. Smartsign passade in perfekt och de har nu över 400 skärmar med Smartsign Display Manager över hela Europa.

Utmaningen

I det här fallet så låg utmaningen i att skapa en engagerande in-storelösning för att låta kunder kunna testa och utvärdera en ny fönstertvätt från Kärcher. Projektgruppen utgick ifrån att Clas Ohlsons kunder skulle få en bättre förståelse för produkten och dess kvalitéer om det fanns möjlighet att prova produkten “skarpt”. Genom att låta Smartsign Display Manager, ett flertal sensorer och ett specialbyggt displayrack som inte tar upp någon extra butiksyta samarbeta i en smart symbios har man uppnått en ny höjdpunkt inom kundupplevelse.

Projektet vann utmärkelsen “Best High Street / Mall / Supermarket / Convenience Store or Forecourt Deployment” på The DailyDOOH Gala Awards i London 2016.

Konceptuell pilot

Smartsign ingick i ett pilotprojekt tillsammans med NEC och SMS (Smart Media Solutions). Denna video som Sharp NEC Display Solutions Europe producerat visar hur installationen gick till, och vår kollega Morgan berättar mer om den tekniska lösningen.