Grand Hotel i Stockholm är ett av landets mest exklusiva hotell

Hotellet har 300 rum, varav 31 sviter, 24 konferens- och festvåningslokaler, cocktailbar, två restauranger samt en spa-avdelning.

I en så stor byggnad, med tusentals gäster från hela världen, varje år, är det viktigt att vara tydlig och lotsa gästerna rätt på smidigast möjliga sätt. Med digital signage kan informationen enkelt anpassas efter olika gäster, evenemang och situationer. Utmaningen låg i att skapa tydlighet i vägvisningen och därmed också smidiga flöden av besökare som enkelt hittar rätt. Digitala skärmar finns sedan flera år utplacerade på strategiska platser i huset, de fungerar som vägval och knutpunkter för besökarna. Skärmarna uppdateras övergripande av marknadsavdelningen och varje morgon ansvarar Konferensservice för att dagens gäster, evenemang och möten ska skyltas upp på rätt skärmar.

Systemet är så enkelt att även personer som vanligtvis inte jobbar med den här typen av saker, till exempel hovmästare och receptionspersonal kan gå in och uppdatera vid behov utan att behöva gå via tekniska experter på IT eller marknad. Skärmarna är delade i olika ytor där vissa delar också används för att sälja in tjänster i t ex SPA eller restaurangen och där kan respektive avdelning själva sköta uppdateringen. I hissarna har man också valt att sätta upp skyltar där man gör reklam för de egna avdelningarna så som SPA, baren eller restaurangen. Här visas både korta filmer, bilder och texter för att locka till besök.

Digital signage passar även

Internkommunikation

Skapa engagemang och lönsamhet

Skola & universitet

Var där eleverna är

Sjukhus

Ge möjligheten att tänka på annat

Hotell

Underlätta och förstärk upplevelsen

Restauranger

Frestande levande menyer

Butik & köpcentra

Hjälp kunderna shoppa

Vill du veta hur digital signage kan hjälpa er verksamhet?

Vi går igenom steg för steg hur vårt verktyg kan lösa era kommunikationsbehov. 

Boka en demo så kontaktar vi dig och stämmer av vilka behov du har och bokar därefter en online-demo. Detta sker oftast inom en arbetsdag.

Skrolla till toppen

Ota meihin yhteyttä aloittaaksesi Smartsign Display Manager

Antti Ilvonen

Pre-Sales Engineer Finland and Baltic states

Adress Suomi

Tai täytä lomake, otamme yhteyttä.